mercredi 16 avril 2014

ACADEMIC RENEWAL

What are your thoughts and emotions if you think back to your time at university? Do you think it's time again for a renewal in academia? Well - we certainly do! It is time to introduce integral ways to renew the academic mainstream education system in all of its branches, from business schools to general academic scholarship practice. Let's embrace more of reality by engaging with more of reality in Self, Culture and Nature - with methods for the I, WE, and IT/S, thereby fostering a flourishing of more Beauty, Goodness and Truth in Academia.

Check out our exciting thematic sections on ACADEMIC RENEWAL out of our huge program (5 Keynotes, over 90 presentations in 25 thematic sections, 38 workshops, 5 community events, facilitated networking etc) of the 1st Integral European Conference.

ACADEMIC RENEWAL 1 (Saturday, May 10) - How can we renew academia in an integral manner?

- Paula Soares (Portugal) - Visions of Integral Creativity as a Paradigm Shift for 21st Century Academia
- Tara Wernsing (Spain) - Transforming Leadership Development in MBA Education: An Integral Leadership Application.
- Prof. Dr. Kazuma Matoba/Dr. Anna Storck (Japan/Germany) - FUGIC- Flying University of Global Integral Competence
- Eugene Pustoshkin (Russia) - Integral Scholarship-Practice for Engagement with the All-Unity of Reality

ACADEMIC RENEWAL 2 (Sunday, May 11) - How can we bring integral into mainstream academic practice?

- Annick Hedlund-de Witt and Nick Hedlund-de Witt (Netherlands) The Integrative Worldview and its Potential for Contemporary Planetary Challenges: An Empirical-Quantitative Exploration in Europe and Beyond
- Gary Hampson (UK) / Felix Hoch (Germany) Integral Multi-Method Research and Metatheory in Academia (working title)
- Juergen Greiner (Germany) Academics Meets Integral
- Matthew Rich-Tolsma (Netherlands) How Can We bring Integral into Mainstream Academic Practice? (working title)

www.integraleuropeanconference.com/content-program/conference-program/sections/


Fwd: [Ervin Laszlo] Dr. Ervin Laszlo on The Akasha Paradigm



Facebook
Kristoffe Morett
Kristoffe Morett 15 avril 19:48
Dr. Ervin Laszlo on The Akasha Paradigm
www.youtube.com
The renowned philosopher of science speaks with us about the paradigm shift in the scientific commun...

Voir la publication sur Facebook · Modifier les paramètres de courrier électronique · Vous pouvez répondre à ce message pour commenter.




Fwd: L'avenir de l'alimentation, 22 et 23 mai 2014




Si le message ne s'affiche pas correctement, cliquez ici | Envoyer à un contact
FORMATION  
L'AVENIR DE L'ALIMENTATION
LES PRODUITS, LES SERVICES, LES ACTEURS

Animé par Catherine Bonazzi, Gérard Boutboul, Françoise Brugière, Marine Digabel, Bruno Hérault, Hugues de Jouvenel, Céline Laisney et Xavier Terlet

Jeudi 22 et vendredi 23 mai 2014 • Paris

OBJECTIFS
La consommation des ménages et les comportements alimentaires des Français évoluent considérablement sous l'effet conjugué de leurs valeurs et aspirations, de leurs revenus, de leur activité professionnelle, de leur mode de vie... et de la structure de l'offre alimentaire (lieux de consommation, types de produits...). Ainsi assiste-t-on au développement de produits préparés, de l'alimentation hors domicile, de la déstructuration des repas...

L'objectif de cette session de formation est de faire le point sur les tendances lourdes et émergentes d'évolution, en termes qualitatifs et quantitatifs, des comportements d'achat et de consommation alimentaires des Français

Seront aussi présentées les transformations qui peuvent intervenir tout au long de la chaîne de production alimentaire. Ces analyses seront enrichies de comparaisons internationales

LES COMPORTEMENTS ALIMENTAIRES, MIROIR DU CHANGEMENT SOCIAL
• L'alimentation comme fait social et culturel
• Différences et inégalités, temps et espaces
• L'alimentation dans l'évolution des modes de vie

PROSPECTIVE DES COMPORTEMENTS ALIMENTAIRES DES FRANÇAIS : TENDANCES ÉMERGENTES ET FAITS PORTEURS D'AVENIR
• Tendances émergentes : montée du végétarisme et du flexitarisme, consommation alimentaire durable, localisme...
• Faits porteurs d'avenir : imprimantes 3D, alternatives à la viande...

L'ALIMENTATION DU FUTUR :
LES INNOVATIONS SCIENTIFIQUES ET TECHNIQUES

PROSPECTIVE D'UNE FILIÈRE : LES FRUITS ET LÉGUMES EN FRANCE

LES TENDANCES DE LA RESTAURATION HORS FOYER

LES INNOVATIONS DES INDUSTRIES AGROALIMENTAIRES :
LES NOUVEAUX PRODUITS EN FRANCE ET DANS LE MONDE

LE RÔLE DE LA DISTRIBUTION ET DU COMMERCE
• Les acteurs en présence et leur part respective
• Les comportements et achats

EXERCICE COLLECTIF DE PROSPECTIVE SUR L'ALIMENTATION
• Horizon, facteurs, acteurs
• Esquisse de scénarios
• Évaluation et synthèse

Programme et inscription | format PDF

Renseignements et inscriptions : Corinne Roëls +33 (0)1 53 63 37 71 | croels@futuribles.com
Voir les autres formations | Pour résilier ce service, cliquez ici | © Futuribles. Tous droits réservés